Exxentric flywheel-laitteet

Ruotsalainen Exxentric on uranuurtaja flywheel-laitteiden valmistajana ja huippu-urheilijat, valmentajat ja fysioterapeutit ympäri maailmaa hyödyntävät päivittäisessä työssä Exxentricin välineitä. Exxentric onkin maailman eniten myyty flywheel-harjoitteluväline ja myös kuntosalit ja PT-studiot ovat alkaneet hyödyntämään sen tuomia etuja perinteisiin harjoitteluvälineisiin verrattuna.

Flywheel harjoittelu

Kuten nimi jo kertoo, perustuu flywheel- eli vauhtipyöräharjoittelu tai toiselta nimeltä isoinertiaharjoittelu, vauhtipyörään, joka toimii vastuksena. Emme liikuta painoja, vaan tietyn painoiset vauhtipyörät ja niistä muodostuva liike-energia muodostavat vastuksen, jota käyttäjä säätelee. Mitä enemmän vauhtipyörää kiihdyttää, sen kovemmaksi muuttuu myös vastus. Tämä mahdollistaa sen, että vastusta voidaan muunnella liikenopeudella, eli puhutaan muuntuvasta vastuksesta, joka tuo etuja myös harjoitteluun. Erityistä vauhtipyöräharjoittelulle on sen aikaansaama voimakas eksentrinen harjoitusvaikutus, koska vauhtipyörä toimii kuin jojo ja joudut tekemään töitä myös liikkeen palautusvaiheessa. Exxentricin sivustolla kerrotaan kattavasti lisää vauhtipyöräharjoittelusta, mutta paras tapa on testata itse. Ota meihin yhteyttä, niin järjestämme sinulle testimahdollisuuden!

Flywheel-harjoittelun hyödyt

Vauhtipyöräharjoittelulla on monia etuja verrattuna perinteiseen kuntosalilaiteharjoitteluun:

  • Vastus on automaattisesti vaihdeltavissa ja päättymätöntä – vähän tai ei lainkaan tarvetta vaihtaa painoja, ei mitään ”sticking pointia”. Maksimaalinen tai optimaalinen rasitus eri suunnissa sekä maksimaalinen rasitus kaikissa toistoissa.
  • kBoxilla harjoiteltaessa voidaan käyttää valjaita, jotka minimoivat selän kuormituksen tehtäessä esim. kyykkyliikkeitä. Ei raskaita painoja selän päällä ja kuormitus voidaan tarvittaessa pysäyttää nopeasti. Tämän lisäksi loukkaantumisriski on alhainen ja laitteet ovat turvallisia käyttää ja äänettömiä.
  • Tilantarve on minimaalinen ja laitteet voidaan helposti siirtää eri harjoituspaikkoihin.
  • Mitattavuus. kMeter-sovelluksella harjoituksen seuranta on tehty helpoksi toteuttaa ilmaisella mobiilisovelluksella.

Exxentric laitevalikoima

Kolme erilaista kBoxia ja kPulley muodostavat kattavan laitekokonaisuuden flywheel-harjoitteluun.

kBox Active

kBox Active on pienin ja edullisin malli kBox-valikoimasta. Active on kuitenkin valmistettu samoista laadukkaasta teräksestä kuin Pro-malli ja sama varustetaso on myös siihen saatavana. Datan keruuseen tarkoitettu kMeter-sovellus voidaan ottaa Activeen lisävarusteena. Värivaihtoehdot ovat ruskea ja sininen.

kBox Lite

kBox Lite on kokoluokassaan sama kuin Active, mutta materiaalina on käytetty kestävää alumiiniseosta, jolloin laitteen painoa ollaan saatu tiputettua ja se sopii erityisen hyvin matkakäyttöön. Lite-mallissa on myös vakiona kMeter-sovellus datan keruuta varten. Värivaihtoehdot ruskea ja sininen.

kBox Pro

kBox Pro on pinta-alaltaan noin 20% suurempi kuin Active ja Lite-mallit ja se on samalla sarjan monipuolisin treeniväline. Suosittelemme Pro-mallia kaikille, jotka ovat erilaisten asiakasryhmien kanssa tekemisissä ja jotka haluavat maksimoida flywheel-harjoittelun hyödyt. Pro-mallissa vakiona kMeter-sovellus ja värivaihtoehtona ruskean ja sinisen lisäksi musta.

kPulley

kPulley tuo flywheel-harjoittelun edut taljaharjoitteluun. Perustuen samaan vauhtipyöräteknologiaan kuin kBox, on kPulley edullinen hankinta niin terapiayrityksiin kuin valmennuskeskuksiin. kPulley mukautuu monipuolisesti erilaisiin harjoituksiin. kMeter-sovellus vakiona ja värivaihtoehdot ruskea, sininen ja musta.

kMeter

Exxentricin kMeter on sovellus, joka toimii puhelimellasi tai tabletilla (iOS ja Android). Sovelluksen avulla pystyt seuraamaan harjoitustietoja ja jakamaan niitä. Valmentajana voit analysoida valmennettaviesi harjoitustietoja reaaliaikaisesti tai analysoimalla ne jälkikäteen Exxentricin pilvipalvelussa. Eksentrinen ja konsentrinen voimantuotto, average ja peak power vain muutamina esimerkkeinä arvoista joita kMeter antaa.

Tutustu tarkemmin kMeter-sovellukseen videolinkistä!